Can't perfect set font

Questions & Answers

Moderators: fgagnon, nikos, Site Mods

Post Reply
tempask
New Member
Posts: 3
Joined: 2002 Apr 08, 02:22

Post by tempask » 2002 Apr 08, 02:30

I am a chinese user, I try to use 2xeditor, I set font is fixedsys, when I set it, I can see effect(typed char will change),but when I type new char, the character's face is incorrect(use another font), why?

thanks your hard work, I like 2xexplorer! that a very good software

User avatar
nikos
Site Admin
Site Admin
Posts: 14670
Joined: 2002 Feb 07, 15:57
Location: UK
Contact:

Post by nikos » 2002 Apr 08, 10:38

to be frank I don't know anything about complications such this. Living in an ansi-only locale doesn't help in the understanding of such unicode/MBCS problems

what i would recommend is switching to the new editor2 instead of 2xEditor (checkout the website) and only use Unicode text files. That should fix your problems, fingers crossed!

tempask
New Member
Posts: 3
Joined: 2002 Apr 08, 02:22

Post by tempask » 2002 Apr 09, 03:17

I say wrong, use is Editor2 version 2.0(not 2xeditor), but not a Unicode version.before serveral minute I try Unicode verison(v2.0,build 2.0.0.7),found it can't resolve this problem. but 2xexplorer's editor no this bug, it can set good font. give you a snap pic, you notice those english char, chinese char no problem.

Image

upside "hanzi" input before set font,down "hanzi" input after set font

User avatar
nikos
Site Admin
Site Admin
Posts: 14670
Joined: 2002 Feb 07, 15:57
Location: UK
Contact:

Post by nikos » 2002 Apr 09, 09:52

i think I know what you are saying. Other people have reported similar things (e.g. cyrillic alphabets)

it seems that the new version of the richedit control used by ed2 is not honouring the "script" selected in the font selection dialog. The only workaround i know is to use unicode text (note: not necessarily the unicode version of ed2). You just need to make sure you are using unicode text files. Pick "save as", and select Unicode Text in the save as type box. That should fix your troubles.

tempask
New Member
Posts: 3
Joined: 2002 Apr 08, 02:22

Post by tempask » 2002 Apr 10, 01:21

can't resolve problem, I select save unicode text, and reopen it, the old text font is correct, but I add some new char, new input char is incorrect font. use version is newest unicode version, I think there isn't any difference with ansi verison.

Post Reply