Error on starting xplorer2

Discussion & Support for xplorer² professional

Moderators: fgagnon, nikos, Site Mods

Post Reply
dplaut
Member
Member
Posts: 9
Joined: 2007 Sep 26, 17:42

Error on starting xplorer2

Post by dplaut » 2014 Mar 22, 16:10

Getting this error:
xplorer2_CommPort: xplorer2_64.exe - Entry Point Not Found
The procedure entry point _Atomic_fectch_sub_4 could not be located in the dynamic link library MSVCP110.dll

Any suggestions?

User avatar
nikos
Site Admin
Site Admin
Posts: 14647
Joined: 2002 Feb 07, 15:57
Location: UK
Contact:

Re: Error on starting xplorer2

Post by nikos » 2014 Mar 22, 16:47

this isn't coming from xplorer2, probably it's one of your shell extensions
if you installed something recently (e.g that adds items to the shell context menu) then that's your prime suspect

Kilmatead
Platinum Member
Platinum Member
Posts: 4569
Joined: 2008 Sep 30, 06:52
Location: Dublin

Re: Error on starting xplorer2

Post by Kilmatead » 2014 Mar 22, 22:44

A little googling suggests that the primary source of this error is installing anything related to Office 2013, especially in conjunction with Visual Studio 2012 (though not exclusively). As Office 2013 no doubt installs more shell-extension oriented fluff than even my teddy can imagine, that might be a place to start. (Plus the usual suggestion of updating the relevant C++ Redistributable Packages, though that's a little too obvious, and if there's one thing that MS is good at, it's generating error messages that have no relation to the actual cause.)

dplaut
Member
Member
Posts: 9
Joined: 2007 Sep 26, 17:42

Re: Error on starting xplorer2

Post by dplaut » 2014 Mar 24, 11:49

Seems to have been an Adobe update that morning. A search of MSVCP110.dll found a new version of that file in an Adobe path.

Post Reply