xplorer2 version 3 released

Discussion & Support for xplorer² professional

Moderators: fgagnon, nikos, Site Mods

Tuxman
Platinum Member
Platinum Member
Posts: 1491
Joined: 2009 Aug 19, 07:49

Re: xplorer2 version 3 released

Post by Tuxman » 2015 Jan 02, 04:21

Now if you only could provide an URL!
Tux. ; tuxproject.de ; Windows 10 x64
registered xplorer² pro user since Oct 2009, ultimated in Mar 2012

ckit
Silver Member
Silver Member
Posts: 269
Joined: 2004 Jun 10, 12:24

Re: xplorer2 version 3 released

Post by ckit » 2015 Jan 02, 04:33

You've never used Hash Tags -> #xplorer2 before?

Ancient URL Link:
https://plus.google.com/109314180422351 ... 5vzUb2zQgd

Tuxman
Platinum Member
Platinum Member
Posts: 1491
Joined: 2009 Aug 19, 07:49

Re: xplorer2 version 3 released

Post by Tuxman » 2015 Jan 02, 04:52

The phpBB system used here doesn't have clickable hashtags unlike Google+. That said, I don't even use Google+ outside some Android pages.

It's the convenience, pal.
Tux. ; tuxproject.de ; Windows 10 x64
registered xplorer² pro user since Oct 2009, ultimated in Mar 2012

User avatar
pschroeter
Silver Member
Silver Member
Posts: 262
Joined: 2007 Jan 27, 00:46

I did all that worrying for nothing

Post by pschroeter » 2015 Jan 02, 06:13

The transition worked much smoother than I expected. I got my new upgrade key with "Register program". When I restarted x2 didn't even show me the Ribbon, I had to turn it on. I looked at it then turned it off (sorry). I actually took great comfort in you listing the Ribbon in the upgrade notice as an"optional" feature. I think there are some new icons in the menus and they look better.

I use small icons in the toolbar. I notice the toolbar is just as wide with small icons as it is with large icons. This means the small icons have more empty space between them and the toolbars look stretched sideways. Are the big ones 32X32?

dunno
Gold Member
Gold Member
Posts: 442
Joined: 2007 Nov 18, 03:00
Location: Tropical Hammock

Re: xplorer2 version 3 released

Post by dunno » 2015 Jan 02, 06:31

Painless, smooth upgrade and registration.

Thanks Nikos.

Big icons are nice.

Image

Now, what's this I hear that you're going to place a neat drive bar above active windows ?, my oracle says that you're hot for this mod :mrgreen:
Last edited by dunno on 2015 Jan 02, 06:58, edited 1 time in total.

User avatar
FrizzleFry
Platinum Member
Platinum Member
Posts: 1162
Joined: 2005 Oct 16, 19:09

Re: I did all that worrying for nothing

Post by FrizzleFry » 2015 Jan 02, 06:46

pschroeter wrote:The transition worked much smoother than I expected. I got my new upgrade key with "Register program". When I restarted x2 didn't even show me the Ribbon, I had to turn it on. I looked at it then turned it off (sorry). I actually took great comfort in you listing the Ribbon in the upgrade notice as an"optional" feature. I think there are some new icons in the menus and they look better.

I use small icons in the toolbar. I notice the toolbar is just as wide with small icons as it is with large icons. This means the small icons have more empty space between them and the toolbars look stretched sideways. Are the big ones 32X32?
are you using the small icons with text labels?
my toolbars with small icons and no labels look similar to the drive bar

User avatar
pschroeter
Silver Member
Silver Member
Posts: 262
Joined: 2007 Jan 27, 00:46

Re: I did all that worrying for nothing

Post by pschroeter » 2015 Jan 02, 07:16

are you using the small icons with text labels?
Thank you very much FrizzleFry. I didn't have text labels turned on, but I went ahead and turned them on and then off again and this seems to have fixed the problem.

User avatar
nikos
Site Admin
Site Admin
Posts: 14645
Joined: 2002 Feb 07, 15:57
Location: UK
Contact:

Re: xplorer2 version 3 released

Post by nikos » 2015 Jan 02, 08:02

I'm glad the upgrade process is going smoothly... I always had the worry at the back of my head that I'd spend my new year (the whole of it) doing key upgrade support, but thank the maker for PHP!

@ckit

sorry I was a bit cross yesterday but you were supposed to be pro-ribbon, and then you are telling me that you don't like the ribbon because there is a drivebar underneath it!? Where's the sense in that? If somehow the drivebar insults your good taste, right click on it to hide it.

and to all the other people that are upset about the ribbon, did you notice the word optional ribbon? If you don't like it swap it for the menu and bob's your uncle

Gandolf
Gold Member
Gold Member
Posts: 354
Joined: 2004 Jun 12, 10:47

Re: xplorer2 version 3 released

Post by Gandolf » 2015 Jan 02, 09:23

Upgraded and all looks good, thank you for all your hard work over the years.

Happy New year to you and your family.

User avatar
nikos
Site Admin
Site Admin
Posts: 14645
Joined: 2002 Feb 07, 15:57
Location: UK
Contact:

Re: xplorer2 version 3 released

Post by nikos » 2015 Jan 02, 10:44

bq3419 wrote:how do you enable the ribbon and then do the equivalent of Actions > Save settings now, so that enabling the ribbon sticks?
the ribbon "file" menu has an OPTION > EXPORT SETTINGS menu item. If you use that, you implicitly do a "save settings now" as well as creating a backup of your settings

in general, if you need to execute a command from the ribbon that's nowhere to be seen (assuming you don't need it frequently) use RIBBON > HELP AND SUPPORT > COMMAND FINDER

ps actually it doesn't do a save settings now if you have disabled saving settings on exit, so scratch that remark above. You can use one of the solutions recommended by FrizzleFry or the command finder trick

bq3419
Member
Member
Posts: 20
Joined: 2010 Feb 22, 12:56

Re: xplorer2 version 3 released

Post by bq3419 » 2015 Jan 02, 11:37

nikos wrote:in general, if you need to execute a command from the ribbon that's nowhere to be seen (assuming you don't need it frequently) use RIBBON > HELP AND SUPPORT > COMMAND FINDER
That works for now, thank you.

garysteel
Member
Member
Posts: 19
Joined: 2009 Dec 10, 18:32

Re: xplorer2 version 3 released

Post by garysteel » 2015 Jan 03, 17:43

Silly Question but for the life of me I cannot seem to change the colour of the ribbon bar, like in MS Office or other apps usual Blue , Silver or Black ??

Thanks for any help here.

Gary

PS loving v3

User avatar
nikos
Site Admin
Site Admin
Posts: 14645
Joined: 2002 Feb 07, 15:57
Location: UK
Contact:

Re: xplorer2 version 3 released

Post by nikos » 2015 Jan 03, 17:58

there was some option to change the color of the ribbon but i didn't add it. I think it just changed the background color, nothing more fancy

garysteel
Member
Member
Posts: 19
Joined: 2009 Dec 10, 18:32

Re: xplorer2 version 3 released

Post by garysteel » 2015 Jan 03, 18:08

Its not changing to any of my other background colour choices!!
Stuck with kack Blue!!


G

User avatar
nikos
Site Admin
Site Admin
Posts: 14645
Joined: 2002 Feb 07, 15:57
Location: UK
Contact:

Re: xplorer2 version 3 released

Post by nikos » 2015 Jan 03, 18:15

i'll look into it for the future, doesn't yours look like the screenshot?
it seems to align itself with whatever is the default toolbar background for your system

Post Reply