tiny bug?

Discussion & Support for xplorer² professional

Moderators: fgagnon, nikos, Site Mods

Post Reply
dreams
Member
Member
Posts: 15
Joined: 2004 Oct 06, 23:15

tiny bug?

Post by dreams » 2004 Oct 06, 23:20

Image
as you can see in this pic, the blue text is mispositioned to the right by a pixel or two.


btw, is it possible to customize hotkeys? for example, changing the keys for new folder/new file etc. i could only find customization for user commands.

User avatar
fgagnon
Site Admin
Site Admin
Posts: 3737
Joined: 2003 Sep 08, 19:56
Location: Springfield

Post by fgagnon » 2004 Oct 07, 00:17

actually, I can't tell whether there is any positioning offset or not -- it looks correct, AFAICS, for the bold font being used.
(& if there were a small offset that chenges with font color, it is a color convergence issue with your monitor)

As for customizing hotkeys (i.e.: keycombo's), the short answer is "no".
use search (above) for more info.

dreams
Member
Member
Posts: 15
Joined: 2004 Oct 06, 23:15

Post by dreams » 2004 Oct 07, 05:56

fgagnon wrote:actually, I can't tell whether there is any positioning offset or not -- it looks correct, AFAICS, for the bold font being used.
(& if there were a small offset that chenges with font color, it is a color convergence issue with your monitor)
no problem at all with the drive letter:
Image

but as the path gets deeper, the text is offsetted more:
Image
Image

Gandolf
Gold Member
Gold Member
Posts: 364
Joined: 2004 Jun 12, 10:47

Post by Gandolf » 2004 Oct 07, 08:09

I can see what you mean but I cannot reproduce it even with a twelve level deep tree structure. What happens if you change fonts and colours? Also, is your video display card an ATI? There are known problems with some small, usually bold fonts on some ATI cards / drivers

User avatar
nikos
Site Admin
Site Admin
Posts: 15022
Joined: 2002 Feb 07, 15:57
Location: UK
Contact:

Post by nikos » 2004 Oct 07, 08:57

dreams, i only saw this problem in win98, and still thought i had it fixed
which windows are you on?
and what happens if you change font to something else, truetype preferably?
(from tools | options | window, please restart x2 afterwards)

dreams
Member
Member
Posts: 15
Joined: 2004 Oct 06, 23:15

Post by dreams » 2004 Oct 09, 00:05

i'm using windows 2000 pro (sp4).
i tried a few other fonts such as verdana, times new roman etc, and they were fine. only tahoma has this problem.

to others speculating my video card is at fault: if that was the case, you wouldn't be able to see it in a screenshot, would you. it's like taking a screenshot when there's a spider crawling on my monitor and hoping to capture an image of it :p

User avatar
fgagnon
Site Admin
Site Admin
Posts: 3737
Joined: 2003 Sep 08, 19:56
Location: Springfield

Post by fgagnon » 2004 Oct 09, 02:56

Sorry for the inference about monitor color convergence; but the effect wasn't apparent to the casual observer in the first example by itself.

The other examples made it very obvious. Thanks for pursuing the issue.

Also, info on it only happening with tahoma font is probably a good clue for nikos.

Gandolf
Gold Member
Gold Member
Posts: 364
Joined: 2004 Jun 12, 10:47

Post by Gandolf » 2004 Oct 09, 03:30

dreams wrote:to others speculating my video card is at fault: if that was the case, you wouldn't be able to see it in a screenshot, would yout
Yes you would!!. I have an ATI card on my laptop and have had repeated font problems with another program that the author does not see on his system. Screen grabs display the problem and hence I could send them to him to examine what it looked like.
ATI are aware of it occurring under certain conditions and I understand have changed some hardware to correct it, but that is no help on a laptop.

dreams
Member
Member
Posts: 15
Joined: 2004 Oct 06, 23:15

Post by dreams » 2004 Oct 09, 12:07

Gandolf wrote:Yes you would!!. I have an ATI card on my laptop and have had repeated font problems with another program that the author does not see on his system. Screen grabs display the problem and hence I could send them to him to examine what it looked like.
oh, it's the first time i've heard of this kind of problem. it must've happened during the create-video-signal-after-receiving-painting-commands stage and before the send-signal-to-monitor stage :p

User avatar
nikos
Site Admin
Site Admin
Posts: 15022
Joined: 2002 Feb 07, 15:57
Location: UK
Contact:

Post by nikos » 2004 Oct 09, 13:08

only tahoma has this problem
strange
i also use tahoma (size 7) on w2000 and have no problems!

dreams
Member
Member
Posts: 15
Joined: 2004 Oct 06, 23:15

Post by dreams » 2004 Oct 10, 04:29

nikos wrote:
only tahoma has this problem
strange
i also use tahoma (size 7) on w2000 and have no problems!
i use size 8
my default locale (i.e. the one used for non-unicode programs) is set to japanese, but since i'm using the unicode version of x2 this should be unrelated right?

dreams
Member
Member
Posts: 15
Joined: 2004 Oct 06, 23:15

Post by dreams » 2005 Jan 05, 20:53

this one is still happening in 1.1.0.3 :(

Post Reply