X2 hanging on unavailable network share

Discussion & Support for xplorer² professional

Moderators: fgagnon, nikos, Site Mods

User avatar
johngalt
Gold Member
Gold Member
Posts: 552
Joined: 2008 Feb 10, 19:41
Location: 3rd Rock
Contact:

Re: X2 hanging on unavailable network share

Post by johngalt »

Windows and share names sometimes leaves a bit to be desired, and randomly breaks.

IP addresses, especially when statically assigned, don't.
Image

Image
User avatar
nikos
Site Admin
Site Admin
Posts: 15748
Joined: 2002 Feb 07, 15:57
Location: UK
Contact:

Re: X2 hanging on unavailable network share

Post by nikos »

do you have any problems using such paths in xplorer2? I haven't tested them at all
appyface
Silver Member
Silver Member
Posts: 228
Joined: 2005 Jun 11, 16:48

Re: X2 hanging on unavailable network share

Post by appyface »

All my systems' LAN IP's are reserved addresses in my router, they always have the same IP.
appyface
Silver Member
Silver Member
Posts: 228
Joined: 2005 Jun 11, 16:48

Re: X2 hanging on unavailable network share

Post by appyface »

nikos wrote: 2023 Dec 02, 17:24do you have any problems using such paths in xplorer2? I haven't tested them at all
Sorry, I don't understand the question...?
User avatar
nikos
Site Admin
Site Admin
Posts: 15748
Joined: 2002 Feb 07, 15:57
Location: UK
Contact:

Re: X2 hanging on unavailable network share

Post by nikos »

in that case you aren't having any problems!
User avatar
johngalt
Gold Member
Gold Member
Posts: 552
Joined: 2008 Feb 10, 19:41
Location: 3rd Rock
Contact:

Re: X2 hanging on unavailable network share

Post by johngalt »

appyface wrote: 2023 Dec 02, 18:26 All my systems' LAN IP's are reserved addresses in my router, they always have the same IP.
Yeah, statically assigned.

I do the same thing for all my devices on my LAN as well. DHCP reservations are a ton easier from the router than configuring IPs for each individual device lol.

Even if ti does make my NE friends cringe a bit.
Image

Image
User avatar
nikos
Site Admin
Site Admin
Posts: 15748
Joined: 2002 Feb 07, 15:57
Location: UK
Contact:

Re: X2 hanging on unavailable network share

Post by nikos »

can you try this test version? (just unpack everything and run)
https://www.zabkat.com/test/test.7z
it shouldn't delay startup for unavailable \\192. kind of items in the QAL and if it does you should be able to press ESC key
make sure you are running the correct test version (it has rubbish toolbars), or check HELP > ABOUT menu
you must quit your normal xplorer2 to run the test
thanks
appyface
Silver Member
Silver Member
Posts: 228
Joined: 2005 Jun 11, 16:48

Re: X2 hanging on unavailable network share

Post by appyface »

Confirmed normal X2 is not running, launched test version, no QAL - is that the expected result? Is there something else I'm supposed to do?
User avatar
nikos
Site Admin
Site Admin
Posts: 15748
Joined: 2002 Feb 07, 15:57
Location: UK
Contact:

Re: X2 hanging on unavailable network share

Post by nikos »

tomorrow I'll release the official beta, please try again with it
appyface
Silver Member
Silver Member
Posts: 228
Joined: 2005 Jun 11, 16:48

Re: X2 hanging on unavailable network share

Post by appyface »

Is there a link someplace to this?
User avatar
nikos
Site Admin
Site Admin
Posts: 15748
Joined: 2002 Feb 07, 15:57
Location: UK
Contact:

Re: X2 hanging on unavailable network share

Post by nikos »

appyface
Silver Member
Silver Member
Posts: 228
Joined: 2005 Jun 11, 16:48

Re: X2 hanging on unavailable network share

Post by appyface »

Share became unavailable so I was able to test.
Beta opened immediately (QAL not enabled). Enabled QAL. Launched a new window that opened immediately.
I also closed and relaunched with the QAL still enabled, opened immediately.
Launched my regular X2, it hung some minutes before opening. (Shares some settings? My regular X2 had QAL turned off.)
Seems beta has fixed the issue.
Thanks.

ETA: I guess they do share settings. I uninstalled the beta and said delete the settings, since I didn't want any traces of the beta left on the system. Except it deleted all of my regular X2 settings.
User avatar
nikos
Site Admin
Site Admin
Posts: 15748
Joined: 2002 Feb 07, 15:57
Location: UK
Contact:

Re: X2 hanging on unavailable network share

Post by nikos »

yes they do share settings... do you have a backup? see here for information
www.zabkat.com/newhelp.htm#gus_reg
Post Reply